Wat is een kaart van Troje?

Het idee achter de kaarten van Troje is heel eenvoudig: je gaat, alleen of in groep, op bezoek bij vrienden of familie. Daar ter plaatse heb je een fijn etentje, een borrel of een koffieklets. Je loopt wat rond in het huis, want dat is nu eenmaal wat vrienden doen. En dan, op een onbewaakt moment, haal je je kaart van Troje boven en laat je deze achter. Op de schoorsteen, de frigo, aan het prikbord of tussen de planten. Elke plaats is goed, zolang ze maar in het zicht is en niet meteen ontdekt wordt. Vervolgens komt er een einde aan de fijne avond en gaat iedereen zijn weg.  En dan is het wachten op het moment waarop de kaart van Troje in actie komt. En dat kan uren, dagen of zelfs weken duren, en misschien kom je het zelfs nooit te weten.

Wat is daar nu het praktisch nut van?

Het mooie is dat je niet enkel een wenskaart achterlaat.
Een kaart van Troje wordt met voorbedachten rade zorgvuldig geplaatst, en wat achterblijft is veel meer dan een stuk papier. Je laat -als je allang weer weg bent- weten dat je aan je vrienden denkt, je familie graag ziet, het een supergezellige avond was. En elke keer dat de kaart vervolgens wordt gelezen, herlezen en gekoesterd, ben je zeker van een glimlach bij de ontvanger.

Tips and tricks, want het kan altijd sluwer

  • De zomerperiode is het makkelijkst: een kaart van Troje binnen plaatsen gaat nu eenmaal eenvoudiger als iedereen buiten aan de Sangria zit
  • Prikborden of fotoverzamelingen zijn de ideale camouflage
  • Extra sluw is een ontdekte kaart van Troje na een paar bezoeken vervangen door een andere, op exact dezelfde plaats

Kaarten die zeggen wat mensen willen zeggen.


Een kaart nodig voor een specifiek doel? Dan ben je in Troje aan het juiste adres. Wij maken namelijk kaarten waarop precies staat wat je wil zeggen. Meestal met een lach, soms in een andere taal, maar altijd “knal derop”.
De sleutelwoorden zijn (droge) humor en spelen met taal.
Want Kaart van Troje, da’s kiezen voor de glimlach!